Tuinontwerp

Een tuinontwerp van mij kenmerkt zich door heldere lijnen en krachtige elementen.

De vormgeving van het ontwerp wordt mede bepaald door jouw wensen waaraan de tuin moet voldoen. Uiteraard is het ontwerp meer dan alleen het uitvoeren van deze wensen. Ik zoek altijd naar een spanningsboog om jouw tuin interessant en uniek te maken. Met de juiste sfeer en beleving, passend bij de architectuur van de woning, is de tuin een extra kamer met een interieur dat ieder seizoen veranderd.

Werkwijze

Om jouw tuin optimaal vorm te geven is het van belang om samen een paar stappen te doorlopen. De werkwijze die hierbij gehanteerd wordt bestaat uit:

  • Inventarisatie van uw wensen en perceel
  • Voorlopig 3D tuinontwerp
  • Definitief 3D tuinontwerp
  • Realisatie van jouw tuin

Inventarisatie van
uw wensen en perceel

Tijdens het kennismakingsgesprek worden jouw wensen geinventariseerd om een passend tuinontwerp op maat te realiseren.

Daarnaast zullen de relevante maten van jouw tuin en woning opgemeten worden. Dit is de basis voor het verdere ontwerpproces.

 

Voorlopig 3D tuinontwerp

Het tuinontwerp wordt in 3D uitgewerkt en gepresenteerd doormiddel van een plattegrond met schrijvende legenda, beeldimpressies en een 3D tuinanimatie. Dit ontwerp wordt uitgebreid met jou besproken.

Definitief
3D tuinontwerp

Het definitieve ontwerp is tot in detail uitgewerkt en volledig naar wens. Het beplantingsplan, lichtplan en maatvoeringsplan maken het tuinontwerp compleet.

Beplantingsplan
De beplanting bepaald voor een groot deel de uitstraling van jouw tuin. Het is een essentieel onderdeel van het tuinontwerp om de gewenste sfeer in jouw tuin te creëren. De belangrijkste kenmerken worden vermeld zoals de hoogte, bloeiperiode en bloeikleur van de planten.

Lichtplan
Verlichting versterkt de sfeer en accentueert bijzondere elementen van jouw tuin. Het zorgt voor een optimale tuinbeleving.

Maatvoeringsplan
De afstanden en de hoogtes in het tuinontwerp zijn van belang voor de juiste aanleg van jouw tuin.

Realisatie van
jouw tuin

Het is van groot belang dat de aanleg van de tuin tot in detail wordt uitgevoerd zoals het tuinontwerp bedoeld is. Daarom wordt er samengewerkt met enkele erkende hoveniersbedrijven met kwalitatief en goed opgeleide vakmensen. Zij hebben de kennis om het ontwerpplan tot een goede uitvoer te brengen.

Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om de aanleg gedeeltelijk of geheel zelf uit te voeren.

Vraag een offerte aan

Neem contact op

Heb jij een uitdaging voor mij, of heb je vragen over mijn diensten?

Neem dan gerust contact op.

Contact
© 2020 De Tuin In Disclaimer Privacyverklaring Ontwikkeld door Infused
playfacebooklinkedincrossmenu